Жена на 88 години от Велико Търново е с изгаряния след пожар в дома ѝ, причинен от нощна лампа

Жена на 88 години е с изгаряния след пожар в дома ѝ, причинен от нощна лампа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР във Велико Търново. Сигналът за инцидента е получен в полунощ.
Огънят почти изцяло е унищожил първия етаж на къщата в центъра на Велико Търново. Пострадалата е откарана във великотърновската болница с изгаряния в областта на краката. По първоначална информация огънят е тръгнал от попаднала хартия върху нощна лампа.
Жената е била спасена, а произшествието е ликвидирано от екипи на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново. По случая е образувана преписка.
Това е втори случай на пострадал при пожар във Великотърновска област от началото на годината, като за този период има и един загинал от пожар човек, уточниха за БТА от пресцентъра на полицията. До края на март огнеборците от Велико Търново са реагирали на 477 сигнала, от които 384 са за пожари с материални и нематериални щети. От тях 68 пожара са възникнали в жилища. Причините са от различен характер, но повечето са свързани с невнимателно боравене с електрически и отоплителни уреди.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари