Жена от Костенец е дала 5000 лева на телефонни измамници

Жена от Костенец е дала 5000 лева на телефонни измамници, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР – София. 
Жената потърсила вчера помощ в полицията около 16:55 часа. Тя разказала, че два часа по-рано на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за „служител на полицията“ и я информирал, че синът й е направил катастрофа в района на Стара Загора. 
„Полицаят“ съобщил, че при инцидента е починало малко дете и трябва да се дадат 45 000 лева за кръвнина. Непознатият успял да убеди пенсионерката да изтегли наличните в банковата й сметка 5000 лева. Жената спазила инструкциите и предала всичките си спестявания на мъж, който след това се оттеглил в неизвестна посока. 
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от Наказателния кодекс. 
От полицията съветват при такъв вид обаждане да се запази хладнокръвие и да се потърси контакт с близките. Сред съветите, които се дават е и да не се дават пари на непознати и при съмнения да се сигнализира в полицията или кмета на населеното място. 
През февруари МВР отчете, че през последните месеци се наблюдава засилен трафик на измамни обаждания като основен техен получател отново са възрастни хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари