Жени, мъже и деца могат да дарят косите си в салон за красота в Казанлък за направа на перуки за онкоболни

Жени, мъже и деца могат да дарят косите си в салон за красота „Стенли Стил“ в Казанлък за направа на перуки за онкоболни. Кампанията е на стилиста Станимир Нанчев, по-известен като Стенли, а един от последните дарители е 9-годишната Александра Юрукова, ученичка в местното Основно училище „Никола Й. Вапцаров“. 
Направих го, защото искам да помогна на децата, които са болни, коментира пред БТА момичето. Тя пожела на своите съученици и връстници да бъдат добри. 
От началото на кампанията през 2014 година са раздадени може би вече над 5000 перуки, каза за БТА стилистът. По думите му постоянно идват деца и възрастни хора. „Все по-често желаещи да даряват са децата, може би в училищата дават пример със сертификатите за дарение, които им даваме и на тях им харесва да подаряват перуки на деца, които имат онкологично заболяване“, каза той. 
Изработката на една перука става от няколко коси, обикновено от трима или четирима дарители, а дължината на косата трябва да бъде над 35 сантиметра, обясни той. Изработката става в София във фондацията на Вили Боршукова „Промени живота си сега“. Тъй като често стават злоупотреби, е важно да се каже, че дарителят сам изпраща косата си във фондацията и получава обратна връзка от самия болен, когато перуката бъде направена, отбеляза Стенли и посочи, че дарителите трябва да имат предвид, че това може да отнеме време. 
Коса даряват и мъже, коментира още той. Преди около година дойдоха група музиканти от Варна – четири момчета, които дариха косите си за онкоболни жени, посочи той. 
Стилистът обясни, че всеки болен може да се свърже със салон „Стенли Стил“ и да заяви желанието си да получи перука. „Ако желаят да бъде от естествена коса, трябва да отидат във фондацията в София, където тя се изработва по размер, а срокът е около 15 дни. Ако нямат възможност да изчакат този период, тук на място предлагаме едни от най-актуалните в момента перуки в омбре стил, които са от изкуствена коса, но са естетични и от много добър клас. Имаме къси и дълги варианти, като те са напълно безплатни“, подчерта Стенли. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари