Женски хор „Златна лира“ ще представи пролетен и великденски концерт в Търговище

Пролетен и великденски концерт ще изнесе женски хор „Златна лира“ към Община Търговище на 24 април. Диригентът маестра Илиана Иванова и хористите ще представят обновен репертоар, информират от пресцентъра на кмета Дарин Димитров. 
Публиката ще чуе класически и фолклорни произведения, църковна музика, рок и поп парчета на АББА, Джон Ленън, Пол Маккартни и други.
Солисти ще са Десислава Василева (сопран), Полина Радева (сопран), Петя Димова (цигулка), Йорданка Донева (блок флейта) и Никола Христов (вокал).
С концерта съставът ще се присъедини и към националната инициатива „България пее“, чиято цел е да постави хоровото изкуство във фокуса на общественото внимание. Тя се провежда за осми път, а „Златна лира“ участва още от първото издание на инициативата през 2016 г.
„България пее” е организирана от Българския хоров съюз. Инициативата се осъществява на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, хорове, диригенти и хористи. Целта е да представи красотата, богатството и колорита на вокалното майсторство в България.
Концертът е на хора „Златна лира“ ще се състои в Регионална библиотека „Петър Стъпов“.
БТА припомня, че миналата година по време на седмото издание на инициативата „България пее“  разградският смесен хор „Железни струни“ и представителният женски хор „Златна лира“ изнесоха съвместен концерт на сцената на читалище „Развитие -1869“ в лудогорския град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари