Жители и гости на Мелник се събраха на литийно шествие по повод празника на града

Рекламирай в beZpartien.bg

Жители и гости на Мелник се събраха на литийно шествие тази вечер. То е по повод празника на града, който традиционно се отбелязва на 30 и 31 август. 
Литийното шествие тръгва от църквата „Св. Йоан Предтеча“, след което се прави водосвет на площада на града, каза за БТА отец Николай, енорийски свещеник на Мелник. От площада много хора продължават и се качват до манастира „Света Богородица Спелеотиса“, като някои от тях остават да нощуват там, допълни свещеникът. 
Църквата е известна с това, че в нея остават жени, които не могат да имат рожби. Нощувайки тук, подхождайки с вяра, Света Богородица е милостива към тях, каза отец Николай. Иконата на Света Зона е намерена под манастира, в пещера, в която са живеели монаси.
Утре сутринта програмата продължава с литургия, която ще отслужи Неврокопският митрополит Серафим, след това има литийно шествие около самия храм и водосвет, допълни отец Николай. 
Празничната програма в Мелник тази вечер продължава с концерт на Карамфил Божиков и самодейни състави от община Сандански.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *