Жители на град Каблешково, село Лъка и бургаските квартали „Рудник“ и „Черно море“ затвориха за кратко пътя Бургас – Каблешково

Рекламирай в beZpartien.bg

Жители на град Каблешково, село Лъка и бургаските квартали „Рудник“ и „Черно море“ затвориха за кратко пътя Бургас – Каблешково в знак на протест срещу лошото състояние на отсечката. Протестиращите, които се събраха при отбивката за кв. „Черно море“, заявиха, че пътят е републикански и по него през последните над десет години са правени само частични ремонти. Хората настояха за спешен ремонт. 
Паралелно с протеста започна и събирането на подписка, която ще бъде изпратена на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“. Протестиращи казаха, че обещание от институциите за ремонт на отсечката, която свърза поне 50 населени места, е дадено преди осем години, но до този момент такъв не е бил направен. 
Под звуци на химна на Републиката те издигнаха плакати с надписи: „Пари има, не ни лъжете“, „Парите ни потъват в дупки“, „Искаме нов път“ и др. 
Припомняме, че на същото място преди седмица жители на кварталите „Рудник“ и „Черно море“ отново спряха движението в посока Бургас, но заради лошото състояние на пътя, свързващ републиканската отсечка Бургас – Каблешково с двата квартала. Тогава част от протестиращите посочиха, че той е изключително опасен и би следвало да бъде ремонтират. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *