Жители на Кърджали се събраха пред общината с искане да се спре строеж на метри от блоковете им за сметка на зелени площи и паркоместа

Рекламирай в beZpartien.bg

Обитатели на два жилищни блока в най-големия квартал на Кърджали – „Възрожденци“ се събраха пред общината с искане да разговарят с кмета Ерол Мюмюн, за да се спре строежът на нова кооперация на метри от домовете им и за сметка на зелени площи и паркоместа.
„Искаме да чуем от кмета къде е нашата зелена площ, къде ще играят децата, къде ще паркираме колите си“, казаха пред медиите живеещи в засегнатите кооперации. Те подчертаха, че и към настоящия момент има остър недостиг на паркоместа в квартала. И обясниха, че особено във времето, когато хората не са на работа заради многото спрели коли техните два блока, въпреки изградената до тях улица, остават недостъпни и ако се наложи да мине линейка или пожарен автомобил, е невъзможно. Единственият подстъп за тях остава от главната улица през пространството, което сега е заградено за кооперация. 
Хората поискаха общината да предложи друг терен на инвеститорите, за да се запази зелената им площ и по-лесният им достъп до пътна инфраструктура. Настояха също да се изградят тротоари по протежение на основната улица, която преминава покрай блока им и по която ежедневно преминават автобуси, коли и камиони и няма обособен маршрут за пешеходци.
Ерол Мюмюн се срещна с негодуващите, като им обясни, че с негова заповед строежът е временно спрян и се извършва проверка, а към настоящия момент в администрацията има доста казусни ситуации, които са в т.нар. заварено положение.
„Хората са си прави в техните искания, но нека не забравяме, че все пак има отсрещна страна и това са инвеститори, които са направили определена инвестиция, за да се сдобият с тези парцели. Не искам да влизам в тематиката защо и как се стига до настоящата ситуация. Важното е оттук нататък да решим проблема и аналогични проблеми да се решават, като спазим принцип от народната поговорка „и вълкът да е сит,у и агнето цяло“, т.е. и хората да са доволни и да намерим компромисен вариант за инвеститора“, каза кметът пред журналисти. А по отношение на искането за тротоари, увери хората, че участъкът е един от 17 улици, за които до дни предстои да се започне процедура по обявяване на обществена поръчка за ремонт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *