Жители на родопското село Брестовица блокираха околовръстния път на Пловдив и един от входовете към града с искане за чиста питейна вода

Протестиращи жители на родопското село Брестовица блокираха околовръстния път на Пловдив и западния вход към града през бул. „Пещерско шосе“ с искане за чиста питейна вода. Хората са недоволни от нерешения с години проблем с качеството на водата в селото.
Плакати с надписи „Брестовица е изправена пред геноцид“, „Стига празни обещания“, „Докога без вода“ и „Осигурете средства“ протестиращите настояват държавата в лицето на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да реши проблема им.
Преди години в питейната вода в селото бе открит тежкият метал манган, който е токсичен. Оттогава са сондирани три нови кладенеца, избран е изпълнител и проектиран нов довеждащ колектор и нова ВиК мрежа за селото. Проектът е на стойност над 20 млн. лв. и община „Родопи“ не може да се справи финансово сама, заради което търси пари от МРРБ, обясни миналата седмица по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Пловдив  кметът на общината Павел Михайлов.
Блокирането на пътните артерии ще продължи до 18:00 часа. Хората предупреждават, че ако не бъдат чути, ще продължат с протестите в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари