Жителите на Пазарджик ще могат да се информират онлайн за графиците за почистване в общината

Жителите на Пазарджик ще могат да се информират онлайн за графиците за почистване в общината, съобщават от местната администрация.
Системното вдигане на нивото на чистотата в Община Пазарджик е сред ключовите приоритети на ръководството и кмета Петър Куленски. Организираното сметоизвозване, стриктно спазвано и следено, е съществено предизвикателство, което вече започва да бъде с налаган ред, добавят те.
Въвеждането на секция “Чистота” на сайта на Община Пазарджик е важна стъпка към повишаване на прозрачността и контрола върху изпълнението на дейностите по чистотата. Жителите ще могат лесно да проверяват кога ще бъдат извършени миенето на улиците и сметоизвозването във всяка част на града и селата, което ще подпомогне както тяхното планиране, така и общинския контрол и възможност за адекватна реакция, отбелязват от Общината.
Новата секция „Чистота“ ще предоставя актуална и точна информация за графиците за почистване – график за сметоизвозване и график за миене и ръчно метене на улиците. По този начин ще се гарантира, че всеки гражданин е информиран прозрачно за предстоящо почистване, което заедно със „зелените патрули“ ще позволи съвместен институционален и граждански контрол, поясняват още те.
Припомняме, че на пресконференция през юни  кметът на Пазарджик Петър Куленски заяви, че от 1 юли в община Пазарджик започва подмяна на стоте най-увредени контейнери за битови отпадъци. Той добави, че предстои закупуване на четирикубикови контейнери и ще бъде създадена организация за т.нар. зелени патрули, които ще бъдат разпределени в осем зони, за да следят почистването и изхвърлянето на отпадъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари