Значително увеличение на броя на тежките пътни произшествия в област Хасково през второто тримесечие отчете „Пътна полиция“

През второто тримесечие на 2024 година броят на тежките пътнотранспортни произшествия в Хасковска област се увеличава значително в сравнение със същия период миналата година. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР Димо Чобанов в началото на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.
В периода 1 април – 30 юни в региона са настъпили 85 тежки произшествия, при които има един загинал и 109 ранени. През 2023 година за същия период тежките катастрофи са 34, при които двама са загинали и 67 са ранени, уточни Чобанов. Най-много сериозни пътни инциденти са станали на територията на община Хасково – 44.
Голям ръст бележи и броят на установените нарушения на Закона за движение по пътищата – с 3586 повече, отколкото през второто тримесечие на 2023 година, допълни Чобанов.
Той каза, че звеното усилва пътния контрол, особено по магистрала „Марица“ във връзка с очаквания поток гастарбайтери и по участъка в областта на път I-5 Русе – Маказа заради потока от румънски туристи към и от Беломорието.
Заседанието на комисията не се състоя заради липсата на кворум.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари