Арестувани са двама мъже в Монтанско за шофиране след употреба на алкохол, иззет е автомобил

Двама мъже, седнали зад волана след употреба на алкохол, са арестувани в Монтанско през миналата нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Към 3:55 часа на главен път Е-79 в землището на Монтана е задържан 19-годишен младеж, който карал „Фолксфаген голф“ с концентрация на алкохол в издишания въздух от 1,54 промила. На място е направен оглед и е изготвена оценъчна експертиза на колата. Тя не е иззета, тъй като не е собственост на водача.
В 4,55 часа на булевард „Монтана“ в областния град е задържан мъж на 45 години, който шофирал „Фолксфаген Поло“ с 1,45 промила алкохол. Колата му е иззета.
По двата случая са образувани досъдебни производства по член 343 от Наказателния кодекс.
От полицейската дирекция на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че от август 2023 година, когато влязоха в сила законовите промени за конфискация на автомобил, ако водачът кара след употреба на алкохол над 1,2 промила и/или на наркотици, в региона са иззети 60 автомобила. Около 40 други шофьори, направили същото нарушение, но не с личен автомобил, ще трябва да платят стойността му. В последните две седмици нарушенията в Монтанско зачестиха, има над 10 случая на иззети автомобили или на такива, чиято стойност трябва да се плати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари