beZpartien

Има много области, в които Франция и България стават все по-близки и които са в основана на европейския проект, заяви френският президент Еманюел Макрон

Рекламирай в beZpartien.bg

Има много области, в които Франция и България стават все по-близки и които са в основана на европейския проект, като европейската сигурност и отбрана, енергетика, в частност ядрена, и засилването на европейската интеграция. Това заяви френският президент Еманюел Макрон на брифинг в Елисейския дворец във френската столица Париж съвместно с министър-председателя на България Николай Денков.
Премиерът Денков е на еднодневно посещение в Париж за среща с президента на Франция Еманюел Макрон в Париж. Сред темите на разговора ще бъдат и външнополитическите приоритети на България – пълната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. 
Макрон поздрави усилията на България, които бяха положени от българското правителство, за интегрирането на страната в ЕС. Много дълъг път беше изминат от България от 2007 г., от влизането в ЕС, до еврозоната, към която България трябва да се присъедини, когато са изпълнени критериите, както и до влизането й в Шенген, заяви френският президент. Той каза, че един много важен етап вече беше преминат с вдигането на контрола по въздушните и морските граници. 
Макрон каза, че оценява куража на българските власти, че от самото начало на конфликта в Украйна са обърнали парадигмата в отношенията си с Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *