МВР е готово да осигури спокойни и честни избори, заяви вътрешният министър Калин Стоянов

Рекламирай в beZpartien.bg

Министерството на вътрешните работи е готово да осигури спокойни и честни избори, заяви вътрешният министър Калин Стоянов във връзка с предстоящия местен вот, по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия. Той добави, че на последните провели се избори най-много образувани досъдебни производства за нарушения на изборното законодателство е имало в Бургас, Варна, Хасково и Монтана.
По отношение на борбата с пътните произшествия министър Стоянов посочи, че има проблем с установяването на наркотици в кръвта, тъй като експертизите се бавят с по няколко месеца. Той добави, че се подготвя закупуването на специални апарати, чрез които този проблем може да бъде решен, както и се предвижда откриването на четири нови лаборатории в Бургас, Варна, Пловдив и Плевен.
За проблема с употребата на диазотен оксид – „райски газ“ министърът каза, че според него той трябва да влезе в списъка с наркотични вещества. 
Попитан за Националната система за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия BG Alert министър Стоянов заяви, че системата трябва да заработи вероятно в началото на следващата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *