beZpartien

Над 53 млн. лв. от държавния бюджет са предвидени за проекти в община Сливен

Рекламирай в beZpartien.bg

Над 53 млн. лв. от държавния бюджет са предвидени за проекти в община Сливен, съобщи на брифинг днес кметът Стефан Радев. Крайният срок за изпълнението им е 2026 година, като списъкът с планираните обекти няма да бъде окончателен и може да бъде допълван и коригиран по предложение на общините.
Като най-важен проект Стефан Радев открои асфалтирането и възстановяване на 20 км улична мрежа в кв. „Речица“. Финансирането за него е в размер на 19 млн. лв. и предстои да бъде изпълнен след приключване на водния проект на ВиК.
Общо 4,5 млн. лв. са за подмяна и реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Гавраилово. В село Градско предстои изпълнение на проект за допълнително водоснабдяване на стойност над 2,1 млн. лв.
Над 16,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в цялостното обновяване на Колодрума в областния град и превръщането му в мултифункционално съоръжение. Ще бъде поставена подходяща настилка за тренировки и състезания по пистово колоездене. Заедно с реновирането на пистата се предвижда допълване на обслужващата сграда с необходимите помещения за провеждане на международни състезания и други събития. Предвижда се изграждане на лекоатлетическа писта, BMX парк с извити рампи, мини футболно игрище, където ще има възможност да се изгражда и ледена пързалка, както и разполагане на сцени и пасивен екран за лятно кино. Предвижда се изграждане на нови трибуни с капацитет до 1400 места. 
Ще се финансира още благоустрояване на райони в кварталите „Клуцохор“, „Дружба“ и „Българка“. Заложените средства за тях са над 8 млн. лв. Предвижда се обновяване на алеи и тротоари, зони за отдих, детски и спортни площадки, фитнеси на открито, нови паркоместа. Там се планира изграждане на улично и парково осветление, видеонаблюдение, както и поливни системи за зелените площи. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *