НАП и КПКОНПИ загубиха делата за запорите на стойност близо 230 милиона върху активите на Васил Божков

Рекламирай в beZpartien.bg

„Арестуваните“ – обезпечени активи, чрез запори на стойност близо 230 милиона лева, вече са „освободени“

Постановление за отмяна на наложени обезпечителни мерки
Заедно с ареста на Васил Божков и в последствие освобождаването му под домашен арест, НАП е разпоредило „вдигане“ на запорите на обезпечените активи, по делата свързани с пране на пари и задължения към българския фиск.  Обезпечение на вземания, чрез запор на активи на Васил Божков, дружества до него или свързани с него лица, в размер на 228 милиона лева. 

Това е едно от всичките дела, които също ще преминат пред прожекторите, но за съжаление встрани от вниманието на обективните и независими медии, които обслужват интересите на олигарха, престъпник и политик – Черепа. Вече протриват ръце, онези които знаят възможностите на новоизлюпеният партиен лидер. Запознати твърдят, че договорката между Черепа, Прокуратурата и държавата, е повече от ясна, що се отнася до активите и парите му. Също и изхода от съдебната сага по делата срещу него. Още повече в навечерието на избори. По-удобен е,  като предвидим и вързан за прокуратурата – партньор, пред информацията, която може да разкрие и  да счупи „сглобката“.  Политически ще бъде и процеса срещу Божков, както за пране на пари, така и поръчвани убийства, заплахи, принуди и прочее. Самият той, доста добре артикулира в тази посока, използвайки всяко действие или бездействие на и без това осакатената прокуратура, счупена държава и несъществуващото правосъдие.  Разбира се, вс1якакви причинно следствени връзки, случайности и събития свързани с тримата покосени „Трактора“, „брат Галева“ и „Къро“, никой не иска да изясни или да отговори на въпросите за обвързаностите с политици и партии начело на държавата.

Постановление на публичен изпълнител към НАП за ?вдигане“ на запорите на активите на Васил Божков, чрез представляваните от него дружества.

Дни преди завръщането на Божков в България, както и в навечерието на местните избори, българският съд разпорежда вдигане на запорите на основание „незаконосъобразност“ на актовете на органа наложил запорите върху активите на милионер номер едно в България. Излиза така, че наложените запори през 2020 година / Когато гръмна скандала с Комисията по хазарта и в последствие обвиненията  на Прокуратурата/ върху активите на Васил Крумов Божков, като обезпечение на основание делата за изпиране на пари и задължения към българската хазна – неплатени данъци на стойност близо 230 милиона лева през 2020 година от НАП и КПКОНПИ, са обявени за нищожни или актовете, с които се налагат принудителните мерки за обезпечение на вземанията, за  незаконосъобразни. Така, почти всички дружества, които са активни в дейността си и с капитал за над 230 милиона лева, вече са свободни да оперират с активите си и то непосредствено преди пристигането на Черепа в България.

Прави впечатление размерите на наложените и впоследствие вдигнати запори.

на 01.08.2023 година, с акт на българският съд и на основание чл.208, ал1. от ДОПК, във връзка с чл.225, ал.1,т.2 от ДОПК, отменя наложените  запори на Васил Крумов Божков, както и на свързаните с него лица и дружества. Включително и тези на съпругата му, която също беше арестувана и държана в ареста, по повод на 19 обвинения към хазартният бос.  На прост език означава, че актът, с който са наложени запорите по ИД, е отменен поради нищожност, обезсилен или незаконосъобразен.

СПЕШНО ! Това е „грифа“ , с който е поискан запор върху активите на Божков на стойност 228.000.000 млн. лева

Какво се случва с делата, по които има повдигнати над 19 обвинения за различни по характер и вид престъпления, остава загадка. Остава загадка и как или какво наложи прибирането на Божков в България и то непосредствено след решението на властите в ОАЕ, да го депортират. Да, дори адвокатите му, не смеят да назоват истината.

Вдигнат е запора върху суми на активи като 44.8000.000 лева

Истината е, че след като Божков бяга в ОАЕ и обявеното му за издирване с червена бюлетина на Интерпол, българската Прокуратура прави искане до Прокуратурата в ОАЕ, за депортиране му. Дело, което на база на искането от българските власти тече почти 3 години. 3 години, в които различни обстоятелства в хода на процеса забавят или протакат финалното решение на властите в Дубай. Решение, на което станахме свидетели със „завръщането“ на Божков в България и представени от защитата му, като доброволно прибиране в родината и едва ли не, нищо общо с решението на властите в ОАЕ.  Решението е ясно и категорично. На база на повдигнати обвинения за пране на пари в особено големи размери, както и други престъпления, съда в ОАЕ уважава искането за българският главен прокурор за депортиране на българина. Незабавно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *