Нов православен храм беше открит в монтанското село Крапчене

Новоизграденият православен храм „Свети Димитър“ беше открит в село Крапчене, община Монтана, в присъствието на стотици хора. Службата по освещаването води видинският митрополит Даниил.
Кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че Крапчене е последното село от общо 23 в община Монтана, в което е изграден православен храм, като никога досега не е имало.
Храмът е на стойност над 170 000 лева, като по-голямата част от сумата е събрана от дарения на миряните. Така вече във всичките села в община Монтана има православни храмове, като в пет от тях са изградени в последните 25 години, а във всички други села черквите са ремонтирани и са в добро състояние да посрещнат вярващите християни. В областния град Монтана също е изграден нов православен храм „Свети Дух“, който е сред най-големите в България, отбеляза Живков.
Видинският митрополит Даниил каза, че храмът е място за среща на човека с Бога, място, в което православните християни отправят своите молитви и заради това е много важно да има повече храмове.
„За нас най-доброто е да обичаме и да бъдем обичани, да вярваме в Бог, а не постоянно да се стремим към материални богатства. Бог присъства сред нас чрез храмовете“, обяви митрополит Даниил и благодари на кмета на Монтана за новоизградените храмове и за отношението към православната черква. Той посочи, че винаги, когато свещеници от епархията са поискали помощ за ремонти на черкви или за друго, то местната администрация се е отзовавала и благодарение на това всички храмове в община Монтана са в добро състояние, а някои са съвсем нови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари