„Островът на съкровищата“ е премиерният спектакъл на Плевенския театър

„Островът на съкровищата“ е премиерният спектакъл на Драматично-куклен театър (ДКТ) „Иван Радоев“ в Плевен. Той е създаден по едноименния роман на Робърт Л. Стивънсън и е подходящ за деца, тийнейджъри и възрастни, семейства и приятели, които искат заедно да преживеят най-приключенския пиратски сюжет, съобщават от театъра.
Адаптацията на романа и режисурата са дело на Денис Симеонов, сценографията и костюмите са на Ясмин Манделли, композитор е Милен Апостолов, текстът на песните е на Момчил Коритаров.
В спектакъла участват седемнадесет актьори от трупата на Плевенския театър, които пренасят зрителите в 18 век – златната епоха на карибските пирати. В ролите почитателите на театралното изкуство ще видят Милена Ерменкова (Торосян), в ролята на момчето – Джим Хокинс, а също Адриан Филипов, Валентин Василев, Васил Витанов, Генади Николов, Диана Ханджиева, Елица Анева, Ива Николова, Иван Жунтовски, Иван-Александър Дойчев, Мариан Дулчев, Мариела Богданова, Мариета Калъпова, Мариян Стефанов, Марияна Петрова, Николай Стойчев, Сергей Константинов.
В центъра на събитията е една мистериозна карта, случайно попаднала в ръцете на младо момче, която повлича богати и бедни, пирати и благородници, алчни и идеалисти, папагал и еднокрак главатар дори, готови на всичко, за да намерят Карибския остров и пиратското съкровище, казват създателите на спектакъла. 
Тази вечер и утре са двете премиерни представления на сцена „Александър Гюров“. 
През този месец предстоят още две премиери в ДКТ „Иван Радоев“. На 27 май ще бъде представен спектакъла „Съкровището на Силвестър“ от Анжел Вагенщайн, режисьор е Асен Блатечки. 
Детската театрална студия също ще представи свое премиерно представление – „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников, режисьор е Ива Николова. То може да бъде гледано на 20, 21 и 22 май.
През юни ще се състои очакваната премиера и на „Госпожица Юлия“, отложена през април заради заболяване на актьор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари