beZpartien

От 26 до 28 януари в Габрово ще се проведе Gabrovo Game Jam 2024

Рекламирай в beZpartien.bg

От 26 до 28 януари в Габрово ще се проведе Gabrovo Game Jam 2024. Това съобщиха за БТА от Музея на хумора и сатирата. Габрово се готви за още едно зашеметяващо приключение в света на игрите с шестото издание на Gabrovo Game Jam 2024. Този хакатон, посветен на компютърните и настолните игри, обединява програмисти, писатели, аниматори и художници от цяла страна в едно вдъхновяващо събитие в Музея на хумора и сатирата. То ще се проведе от 26 до 28 януари 2024, и е част от престижния Global Game Jam, като участието е безплатно, съобщават още организаторите. 
Оценяването ще става по стандартни критерии, а това което ще търси журито и ще донесе бонус точки на отборите, са сюжети и персонажи в игрите, близки до Габрово и габровци – находчиви и пестеливи, предприемчиви, с чувство за хумор, както и присъствието на отличителни символи на града, допълват организаторите.
От Музея на хумора и сатирата посочиха и кои ще бъдат ментори на отборите тази година. Това са Радослав Недялков, Senior Character Artist в SYBO, Даниел Ангелов, Quality Assurance Manager в IT компанията FFW, Ралия Георгиева, Project manager в BrainstormYouth, Стефан Стойчев, Senior Software Developer в Lexoro Group и Цанислав Павловски, Technical Artist в Visteon Corporation.
БТА припомня, че през 2023 г. Gabrovo Game Jam журито единодушно определи първо място за играта Roots of Renewal на отбора Space Roots, съставен от ученици от 11 клас в специалност „Приложно програмиране“ в Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ (ПТГ) в Габрово. В нея играещият се опитва да възстанови „загиналата“ планета Земя, засаждайки различни растения и защитавайки я от опасни метеорити и кораби с извънземни. Втора награда отново бе за отбор от ПТГ, но този път от дванадесетокласници – Interactive за 3D играта Back to the Roots, която ни връща към корените на човечеството във времето на каменната ера. Целта ѝ е да се помогне на неандерталец да събере необходимите ресурси за запалването на огън. Предстои разработване на следващите нива, които ще отведат играещия в Античността и Средновековието. На трето място е отбор, който се сформира в началото на хакатона – Weed for Speed, за играта „Poison Garden“.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *