beZpartien

От ЦЕБС осъдиха въоръжената агресия срещу Държавата Израел и нападението над суверенната ѝ територия

Рекламирай в beZpartien.bg

От Центъра за еврейско-българско сътрудничество (ЦЕБС) „Алеф“ остро осъдиха въоръжената агресия срещу Държавата Израел и нападението над суверенната ѝ територия „Заклеймяваме терористичните атаки на „Хамас“ и „Хизбула“ срещу мирни и цивилни граждани“, заявиха от центъра в позиция до медиите. 
„През изминалия ден станахме свидетели на безпрецедентен терор. Потресени сме от масовите убийства и отвличания на жени, деца и възрастни хора. Търговията с човешка плът и превръщането на заложниците в разменна монета  за „придобиването” на земя дълбоко ни отвращава“, допълват от „Алеф“. 
„Съчувстваме на семействата на загиналите и страдаме заедно с тях. Разтревожени сме за съдбата на нашите близки, роднини, колеги и приятели в Израел. Повечето от тях или са на бойното поле, или са изпратили синовете и дъщерите си там. Следим с тревога развитието на събитията и изпращаме пълната си подкрепа и солидарност към тях“, написаха от ЦЕБС в позицията си.
От Центъра са категорични, че войната и насилието няма да доведат до решение на конфликтите в Близкия Изток, а само ни изправят пред все по-голяма цивилизационна криза.  
Палестинската офанзива започна в събота. Тази нощ над 500 цели на управляващото ивицата Газа палестинско ислямистко движение „Хамас“ и на палестинския „Ислямски джихад“ са били поразени тази нощ от израелски въздушни удари и артилерийски обстрел в ивицата Газа, предаде Франс прес. Боевете в самия Израел също продължават. Десетки хиляди израелски бойци са разположени в близост до ивицата Газа, за да се опитат да възстановят контрола, отбелязва АФП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *