beZpartien

Пловдив е домакин на изложенията „Природа. Лов. Риболов“ и „Цветна пролет“

Рекламирай в beZpartien.bg

Изложенията „Природа. Лов. Риболов“ и „Цветна пролет“ започват днес в Международен панаир Пловдив и ще продължат до неделя, 7 април, съобщиха организаторите. Те са част от панаирната програма, посветена на семейството, свободното време, хобито и се утвърдиха като делови форум за специалисти и фирми, които допринасят за опазването на природата, развитие на горското стопанство и лесовъдството.
Министърът на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев ще открие двете изложения от 12:00 ч. в Палата 3 на Панаира, съобщиха от земеделското министерство. 
„Природа. Лов. Риболов“
Различни по мащаби ветроходни и моторни яхти ще оформят експозиция в рамките на 28-ата международна изложба „Природа. Лов. Риболов“, чиито основни акценти са ловният, риболовният и алтернативният туризъм. 
Посетителите ще видят атрактивни лодки за риболов и рафтинг, както и иновативно оборудване за осигуряване на морска и речна навигация. Всеки, който желае, ще може да усети порива на вятъра и вълните в специален симулатор. Виртуалният тест в лодка си заслужава не само като преживяване, но и като оценка за собствените способности, смятат организаторите. 
Почитателите на офроуда ще открият последните модели на АТВ-та и други екстремни машини. Фирмите ще покажат артикули, гарантиращи сигурността на практикуващите това хоби: каски, ръкавици, очила и други. Двойно повече компании участват с асортимент, предназначен за страстните ловци. Оръжие и муниции, оптика, маркова екипировка или аксесоари ще бъдат подредени по щандовете в Палата №3. Посетителите ще видят и напълно оборудван кемпер с ловни камери и термоприбори. Те ще могат да изпробват и точния си мерник на обособено за целта стрелбище. За първи път на изложбата ще бъде презентирана възможността за африканско сафари. Екзотичното преживяване се предлага от голяма компания със собствено ранчо в северната част на Република Южна Африка, район Лимпопо. 
Активните туристи ще намерят всичко необходимо за преходи и къмпингуване – от палатки и оборудване до подходяща за различните сезони екипировка. Многобройни са иновациите в облеклото, в тъканите, в принадлежностите за безопасност на открито. Компактни туристически комплекти, леки и удобни раници за всичко „на гръб“, съдове и прибори, къмпинг осветление. 
„Природа. Лов. Риболов“ ще покаже новостите, но и традициите, характерни за нашите ширини. В рамките на изложбата са планирани множество мероприятия с информационна и образователна цел за деца и възрастни. В изложбата се включат държавните горски предприятия, Изпълнителната агенция по горите, Съюзът на ловците и риболовците в България, Лесотехническият институт и други сдружения, свързани с ловния и риболовния туризъм, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на природата. Тази година за първи път със собствен щанд участва Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури у нас. Ще бъдат представени автомобили, оборудвани с камери, очила за нощно виждане, бинокли, помощни средства, спасителни жилетки и други, които използват служителите в контролната си дейност. Работата им на терен и как се борят с бракониерството, за да опазят рибните ресурси, ще бъде показана в специален филм. 
„Цветна пролет“
Най-пъстрата и свежа изложба – „Цветна пролет“, ще покаже новостите във флористиката, овощарството, градинарството и озеленяването. Изложбата се организира от 1998 година и непрекъснато разширява обхвата си. 
„Цветна пролет 2024“ се отличава с богато разнообразие от цветя, овощни дръвчета, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари. Специализирани градински центрове ще предложат идеи за обособяване на зелени пространства в дома, офиса, хотела или вилата. Освен подходящите растения, те ще покажат мебели за градината или верандата.
Румънска компания участва със стъклени оранжерии, които да се ползват както за отглеждане на зеленчуци, така и за екзотични зимни градини. Български производители ще покажат полиетиленови парници и принадлежности за зеленчукопроизводство. Фермерите и земеделските стопани ще открият богато разнообразие от семена, луковици, посадъчен материал. Широката продуктова гама включва традиционни и екзотични видове растения и храсти, овошки и декоративни дръвчета. Градинарите ще намерят различни череши, сливи, ябълки, кайсии, праскови, нектарини, круши, бадеми, смокини, лешници, както и адаптирани за нашия климат видове киви, аронии, нарове, мушмули, дюли, райски ябълки, кестени.
Почитателите на цитрусовите плодове ще видят на „Цветна пролет“ лимонови, портокалови, грейпфрутови дръвчета и лимонови треви. Любителите и професионалните флористи ще намерят всички видове цветя – от елегантните орхидеи до нежните рози, дъхавите лилиуми и деликатните лале, фрезия, кала, алстромерия, както и перфектните допълнения за тях – занаятчийски саксии и дизайнерски сандъчета. За първи път на изложбата ще бъдат презентирани циментови термоизолирани кашпи. Посетителите ще имат възможност да получат професионални съвети и оферти за комплексно озеленяване, оформяне на тяхното пространство и абонамент за поддръжка, за проектиране и изграждане на поливни системи.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *