С малко разум във всички след изборите трябва да има стабилно редовно правителство, каза Корнелия Нинова в Благоевград

Надявам се и мисля, поне малко разум ако има във всички, че след тези избори трябва да има стабилно редовно правителство. Това каза днес в Благоевград Корнелия Нинова след регистрирането на листата на коалиция „БСП за България“ за предстоящия вот в отговор на въпрос кога страната би излязла от цикъла на предсрочни парламентарни избори.  
Корнелия Нинова води листата на коалицията в Първи МИР – Благоевград, а в нея са още 16 кандидати за народни представители, които представят почти всички общини в областта, стана известно след регистрацията. Корнелия Нинова е депутат в девет поредни парламента – от 41-то до настоящето 49-то Народно събрание. 
Пред журналисти лидерът на БСП коментира, че вижда бъдещо правителство като надпартийно, национално и програмно, с подкрепата на парламентарните сили, „правителство на спасението“, като по думите ѝ „след всички тези години на политическа нестабилност в България вървим надолу по всички показатели“.
Според Корнелия Нинова, предвид това, което се вижда на политическата сцена, е започнала „много грозна кампания“, преди всичко между „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ. Това не носи нищо добро в политиката, а разочарова още повече хората, по-малко отиват да гласуват, а с това са по-малко представителни и легитимни институциите в страната, отбеляза Нинова. 
Тя смята, че коалицията „БСП за България“ е алтернатива, а в последните девет месеца като опозиция са показали, че не влизат в „подобен начин на водене на политика“ и го осъждат категорично. Доволни сме, че благодарение на нас се увеличи минималната работна заплата на 50% от средната, влязоха в сила безплатните учебници, увеличиха се заплатите на служители на МВР и Министерство на отбраната, спряхме либерализацията на цените на тока за домакинствата, отбеляза още Корнелия Нинова. „Ние сме различни, алтернатива сме и ще продължим по този път. Вярвам, че хората са го проумели. Но апелът ми е да се събудят, да прогледнат, да мислят, да гласуват за тези, които никога не ги предадохме“, каза още лидерът на БСП. 
В следващия парламент народните представители от коалиция „БСП за България“ ще продължат по две линии: борбата с „паралелната държава“ и със задкулисието, а втората е социалната политика, което включва демографията, здравеопазване, образование, доходи, борба с неравенствата. 
Трябва разум, за да се направи стабилно и редовно правителство, каза още Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че се очаква пълно приемане на страната в Шенген, има и много външнополитически въпроси, а по думите ѝ „Европа ще бъде различна след тези европейски избори“. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари